2014-10-21

Komplettering och uppgradering av system för driftövervakning på Höganäs AB

Varje år produceras och distribueras tonvis med metallpulver från Höganäs AB till industrier och verksamheter över hela världen. Metallpulvret kan användas till allt från till exempel tillverkning av metallföremål till att rena utsläpp från industrier. ISG har fått förtroendet att uppgradera och komplettera driftövervakningssystemet på det så kallade "Svampverket" på Höganäs AB i just orten Höganäs.

Leveransen innefattar ett komplett VMS (Video Management System), ett antal bildskärmar till kontrollrummet och både fasta och rörliga kameror. Systemet är uppgraderat till högupplösta IP-kameror vilket gör stor skillnad på bildkvalitet och utökar användningsområdena för systemet. Systemet är skalbart vilket innebär att det finns utmärkta möjligheter att utöka med till exempel fler bildskärmar och övervakningskameror.

Att få arbeta med ett lokalt förankrat men världsomspännande företag som Höganäs AB är fantastiskt kul, säger Mikael Skålberg, ansvarig projektledare på ISG. Vi ser fram emot ett långvarigt framtida samarbete där ISG har möjlighet att hjälpa till med utvecklingen av Höganäs AB:s processövervakning.

Bild publicerad med tillåtelse från Höganäs AB.

Nyheter från ISG

2017-06-12

Agent Vi Channel Partner Award

ISG Systems AB får utmärkelsen Channel Partner Award för EMEA av Agent Vi

Fler nyheter

2017-04-13 Martin Sirvell ny VD för ISG Nordic

ISG Nordics verksamhet förstärks ytterligare genom Martin Sirvell som tillträder som ny VD. ISG Nordic är resultatet av samarbetet mellan ISG Systems och Nordic Alarm och företagen är organiserade i fyra specialiserade affärsområden: Säkerhet, Logistik, Infrastruktur och Process/Automation.

2016-11-10 ISG levererar nytt videosystem till Öresundsbron

ISG har vunnit en upphandling för leverans av nytt videosystem till Öresundsbron.

2016-10-07 Besök ISG Nordic på SKYDD

Välkommen till vår monter på säkerhetsmässan för ett personligt möte med information om det senaste. Vi vill även berätta hur vår gemensamma verksamhet ISG Systems AB & Nordic Alarm AB med samlad kompetens och kapacitet kan erbjuda de bästa systemlösningarna till er och era kunder.

2016-08-24 ISG levererar säkerhetssystem till Gullbergstunneln i Göteborg

Väg E45 ingår i det nationella stamvägnätet och är därför på många sätt av riksintresse. Varje dag passerar i snitt 55 000 fordon längs vägsträckan Lilla Bommen-Marieholm.